20 may. 2013

Aigua!

Deu ni do com plou! no para, al maig cada dia un raig! i enguany es compleix la dita... ha plogut tant aquest hivern i primavera que fins hi tot un dels rius més secs de Catalunya, el riu Set (que ve del número 7, no de la set que passa cada any!) torna a baixar mig ple, després de cinc anys sense aigua!
Us deixo amb unes fotos de les anomenades Peixeres, unes construccions de pedra seca situades al llit del riu al seu pas pel terme d'Alfés. Aquestes preses megalítiques de l'edat mitjana, enguany tornen a fer la feina per la que van ésser creades, la de parar l'aigua i desviar-ne una part cap a les secles i facilitar així, el reg d'horts dels alfesins de l'edat mitjana.

7 may. 2013

Titelles

Durant aquest cap de setmana, les titelles han envaït Lleida! s'ha celebrat la 24 edició de la fira de Titelles i pels carrers i places de la ciutat, s'han anat representant variades funcions amb aquests petits actors com a protagonistes.
Al veure aquestes operetes et pares a pensar en la vida, en com les titelles ens representen, i al final t'arrives a veure a tu mateix com una petita titella de la vida, lligadeta a uns fils invisibles que algú controla. Qui sap si algun dia puguem, com fa el titella de la tercera foto, arribar a espantar al nostre titellaire i guanyar-nos la llibertat!